ReceptyZelenina

Špenátové palacinky

Potrebujeme:

250 g čerstvého špenátu,
20 g postrúhaného syra,
5 lyžíc múky,
4 vajcia,
4 lyžice oleja,
3 dl mlieka,
2 lyžice smotany,
soľ

Postup:

Najprv si vymiešame palacinkové cesto z jedného vajca, múky a mlieka. Špenát uvaríme v osolenej vode, necháme ho odkvapkať a pretlačíme cez sitko. Takto spracovaný špenát pridáme do cesta a upečieme palacinky. Z troch vajec a jednej lyžice smotany urobíme praženicu na oleji. Hotovú praženicu natrieme na pripravené palacinky, ktoré stočíme a poukladáme do vymastenej nádoby. Pokropíme zvyšnou smotanou a necháme piecť asi 10 minút. Po upečení palacinky posypeme postrúhaným syrom.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *