HydinaMäsoRecepty

Dusená kačka s hríbmi

Potrebujeme:

200 g hríbov, 100 g cibule, 60 g masla, 10 g hladkej múky, 1 menšia kačica, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžička paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Najprv si očistenú kačicu umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Nadrobno posekanú cibuľku speníme na masle, pridáme červenú papriku, pokrájanú kačku, osolíme a podusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, pridáme paradajkový pretlak a očistené pokrájané hríby. Následne podlejeme horúcou vodou, okoreníme mletým čiernym korením a spolu dusíme do zmäknutia. Nakoniec zaprášime múkou a ešte chvíľu dusíme. Ako prílohu môžeme podávať dusenú ryžu alebo zemiaky.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *