HovädzieMäsoRecepty

Grilované mäsové gule

Hľadáte niečo originálne na letnú grilovačku? Vyskúšajte tieto skvelé karbonátky v chrumkavom obale.

Potrebujeme:

400 g mletého hovädzieho mäsa,

2 veľké cibule,

4 šampiňóny,

2 PL strúhanky,

2 PL kečupu,

1 PL nasekanej petržlenovej vňate,

1 lyžička sójovej omáčky,

1 lyžička worcestrovej omáčky,

plátky slaniny,

trošku čili,

mleté čierne korenie,

soľ.

Postup:

Cibule očistíme, prerežeme na polovice a najvrchnejšie vrstvy oddelíme. Vnútro nakrájame na kocky. Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s nakrájanými hubami, petržlenom, strúhankou, cibuľou, kečupom, worcestrovou a sójovou omáčkou. Pridáme čili, osolíme a okoreníme podľa chuti. Z časti zmesi vytvarujeme guľu tak, aby ju cibuľové polovice pekne obalili. Následne okolo nej obtočíme aj plátky slaninky a upevníme pomocou špáradiel. Pripravené gule grilujeme asi 40 minút. Táto dobrota sa dá upiecť aj v rúre, pečieme ju pri teplote 220°C.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *