Huby s pečeňou na smotane
Ak máte radi restovanú pečienku, určite vás poteší tento recept na smotanové huby s pečeňou.
Potrebujeme:
500 g čerstvých húb,
250 ml smotany,
250 g bravčovej alebo hydinovej pečene,
1 lyžica oleja,
1 lyžica masla,
1 cibuľa,
1 lyžica hladkej múky,
soľ,
mleté čierne korenie.
Postup:
Cibuľku si najprv nakrájame a speníme ju na rozpálenom oleji a masle. Pridáme na rezance nakrájanú a odblanenú pečeň a krátko ju pražíme. Pridáme na plátky nakrájané huby a dusíme, kým nezmäknú. V smotane rozmiešame múku a mäkké huby s pečeňou zalejeme. Za stáleho miešania dusíme do zhustnutia. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávať môžeme s ryžou, varenými zemiakmi alebo s knedľou.
Ilustračné foto: sxc.hu