Jarná nátierka
Jar je síce ďaleko, no určite sa každý poteší ak počas sychravých jesenných dní prenikne aspoň na váš stôl v podobe lahodnej nátierky.
Potrebujeme:
2 vajíčka,
1 PL bylinkového masla,
2 jarné cibuľky,
100 g cottage syru,
1 ČL horčice,
1/2 ČL soli,
čerstvé mleté korenie,
zelená časť z jarných cibuliek,
3 PL žeruchy,
1 PL posekanej alebo sušenej petržlenovej vňate.
Postup:
Cibuľku nasekáme na jemné kolieska. Všetky bylinky dôkladne umyjeme, osušíme a pokrájame nadrobno. Vajíčka v miske rozšľaháme vidličkou spolu so štipkou soli. Na panvici rozohrejeme bylinkové maslo a orestujeme na ňom cibuľku. Prilejeme vajíčka, bylinky a vytvoríme stredne hustú praženicu. Pokiaľ je ešte teplá, vmiešame do nej cottage syr, horčicu a korenie podľa chuti. Všetko dôkladne premiešame a podávame s pečivom.
Ilustračné foto: pixabay.com