Kačacie hody

Obdobie padajúcich listov so sebou prináša aj tradičné kačacie hody. Či už chystáte slávnostný obed alebo chcete priateľov prekvapiť delikátnou večerou,  máme pre vás niekoľko inšpiratívnych receptov z Kuchyne Lidla, vďaka ktorým to zvládnete s prehľadom.

Kačacia pečeň s lokšami, špenátom a hruškovým čatní

Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom

Lidl_Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom[1]

Pečená kačica s jablkami a slivkami

Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou

Lidl_Restovane kacacie prsia s pomarancovo zazvorovou omackou[1]

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla – https://kuchynalidla.sk/

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *