Kačacia pečeň s lokšami, špenátom a hruškovým čatní


Počet porcií: 4

Potrebujeme: strúhadlo, grilovaciu panvicu

Suroviny:

Hruškové čatní

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 šalotka
  • 2 bobkové listy Kania
  • 1 cm zázvoru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • štipka mletej škorice Kania
  • 3 menšie hrušky
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • šťava z 1 citróna

Kačacia pečeň

  • 500 g vykŕmenej kačacej pečene 
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 4 lokše

Postup:

Hruškové čatní

V menšom kastróle roztopíme maslo. Pridáme nadrobno nasekanú šalotku, bobkové listy, najemno nastrúhaný zázvor a na miernom ohni restujeme, kým šalotka zmäkne. Potom prisypeme soľ, korenie, cukor a mletú škoricu.

Tip: Môžeme pridať aj klinčeky.

Keď sa cukor roztopí, pridáme 2 očistené hrušky nakrájané na menšie kúsky. Podlejeme vínom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme 1 očistenú hrušku nastrúhanú najemno. Premiešame a dusíme pod pokrievkou za občasného miešania približne 20 minút, kým hrušky zmäknú.

Kačacia pečeň

Očistenú kačaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, preložíme na tanier, z jednej strany ochutíme soľou a korením. Na grilovej panvici s trochou oleja necháme roztopiť maslo. Potom pridáme pečeň a krátko restujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Počas opekania pečeň polievame výpekom. Hotovú ju stiahneme z ohňa a prisypeme umytý a osušený špenát. Lokše zohrejeme na suchej panvici z obidvoch strán. Na záver ich pokvapkáme výpekom.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme preloženú lokšu. Na ňu pridáme hruškové čatní a kačaciu pečeň so špenátom. Na záver pokvapkáme výpekom.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *