Králik na víne
Potrebujeme:
1 celého králika,
1 stredne veľkú cuketu,
1 cibuľu,
250 g cherry paradajok,
2 dcl bieleho vína,
olej,
soľ,
čierne mleté korenie,
čerstvú bazalku.
Postup:
Králika naporcujeme, osolíme, okoreníme a dáme na plech s trochou oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinu. Medzi tým si nakrájame cuketu na štvrtinky. Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a spolu s cuketou pridáme ku králikovi. Pečieme už odkryté asi ďalších 30 minút. Po upečení natrháme čerstvú bazalku a posypte ňou králika. Podávame so zemiakmi alebo s opečeným chlebom a s pohárom vína.
Ilustračné foto: pixabay.com