Krúpová polievka
Krúpová polievka vždy poriadne nasýti, či už ju pripravíme s údeným mäskom, klobáskou, alebo iba so zeleninou. K polievke podávame čerstvý chlebík.
Potrebujeme:
60 g krúp,
1,5 l vody,
150 g zeleniny (mrkva, petržlen, zeler),
30 g cibule,
soľ,
40 g tuku,
50 g hladkej múky,
zelená petržlenová vňať alebo pažítka.
Postup:
Dôkladne umyjeme krúpy a dáme ich variť do vody. Keď sú skoro mäkké, pridáme na rezance pokrájanú zeleninu, posekanú cibuľu na drobno, soľ a povaríme. Keď všetko zmäkne, pridáme zápražku, ktorú pripravíme z tuku a múky a všetko spolu povaríme. Dovarenú polievku ochutíme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Ilustračná foto: pixabay.com