Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládové vafle

Potrebujeme:

200 g hladkej múky,
50 g práškového cukru,
450 ml mlieka,
50 g masla,
40 g kakaa,
3 vajcia,
1-2 PL čokoládových vločiek alebo čokolády nasekanej na malé kúsky,
1 lyžička prášku do pečiva,
½ lyžičky jedlej sódy,
trošku soli.

Postup:

Do misky dáme múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu a štipku soli. Sypké ingrediencie premiešame a pridáme k nim žĺtky, roztopené (nie horúce) maslo a asi polovicu mlieka. Všetko dôkladne premiešame metličkou a postupne prilievame zvyšné mlieko. Masu necháme asi 10 minút odstáť. Bielky vyšľaháme s troškou soli na tuhý sneh a opatrne ho spolu s kúskami čokolády primiešame do odstatého cesta. Vaflovač rozohrejeme a aspoň pred prvou dávkou cesta potrieme troškou masla alebo oleja. Po upečení vafle necháme trošku vychladnúť, posypeme ich čokoládovými vločkami a práškovým cukrom. Môžeme pridať aj šľahačku, prípadne ovocie.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *