Kulinárske inšpirácie
Došli vám gastronomické tipy, ktorými by ste potešili svojich známych? Nelámte si hlavu. Prinášame vám chutné inšpirácie na víkendový obed a chutný dezert ku káve.
Tagliatelle so šampiňónmi a špenátom
250 g hnedých šampiňónov
250 g špenátu
2 šalotky
1 cesnak
100 ml smotany na šľahanie
70 g sladkej gorgonzoly
50 ml Karpatské KB
maslo
Šampiňóny si nakrájame na štvrtiny. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita. Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme. Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí. Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchi.
Nepečený čokoládovo-orechový tart
400 g maslových keksíkov
150 g masla
150 g mletých orechov
50 g cukru
1 vanilkový cukor
100 ml Karpatské KB
200 g čokolády
230 ml smotany na šľahanie
125 g malín
Keksíky si pomelieme na prášok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tartovej formy s priemerom 24 cm a vyberateľným dnom. Necháme zachladiť. Orechy si zmiešame s cukrom, Karpatským KB a opatrne rozotrieme na spodok korpusu. Maliny si roztlačíme a navrstvíme na orechy. Necháme zachladiť.
Pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme pod bod varu a vylejeme na čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme do korpusu. Necháme zachladiť do ďalšieho dňa. Dozdobíme ovocím podľa chuti.