PR články a tlačové správy

Kulinárske inšpirácie

Došli vám gastronomické tipy, ktorými by ste potešili svojich známych? Nelámte si hlavu. Prinášame vám chutné inšpirácie na víkendový obed a chutný dezert ku káve. 

 

Tagliatelle so šampiňónmi a špenátom

250 g hnedých šampiňónov

250 g špenátu

2 šalotky

1 cesnak

100 ml smotany na šľahanie

70 g sladkej gorgonzoly

50 ml Karpatské KB

maslo

Šampiňóny si nakrájame na štvrtiny. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita. Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme. Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí. Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchi.

 

Nepečený čokoládovo-orechový tart

400 g maslových keksíkov

150 g masla

150 g mletých orechov

50 g cukru

1 vanilkový cukor

100 ml Karpatské KB

200 g čokolády

230 ml smotany na šľahanie

125 g malín

Keksíky si pomelieme na prášok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tartovej formy s priemerom 24 cm a vyberateľným dnom. Necháme zachladiť. Orechy si zmiešame s cukrom, Karpatským KB a opatrne rozotrieme na spodok korpusu. Maliny si roztlačíme a navrstvíme na orechy. Necháme zachladiť.

Pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme pod bod varu a vylejeme na čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme do korpusu. Necháme zachladiť do ďalšieho dňa. Dozdobíme ovocím podľa chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *