HydinaMäsoRecepty

Kuracie krídla v pikantnej medovej marináde

Potrebujeme:

balenie kuracích krídel,
2 PL sójovej omáčky,
1 cesnak,
2 PL medu,
1 PL oleja,
trošku čili.

Postup:

V miske rozmiešame sójovú omáčku s medom, olejom a pretlačeným cesnakom. Kto chce, môže pridať aj trošku čili. Všetko spolu dôkladne premiešame. Očistené a umyté krídla postupne celé máčame v marináde a necháme ich asi hodinku odstáť v chladničke. Potom ich vložíme do pekáča a polejeme zvyškom marinády. Pekáč zavrieme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Potom pekáč odkryjeme a nechám ešte asi 10 minút upiecť dozlatista a dochrumkava. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Tip: Krídelka v medovej marináde sa skvele hodia aj na grilovanie.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *