Dezerty a múčne jedláRecepty

Lekvárové pirôžky-perky

Potrebujeme:
80 g masla, základné rezancové cesto, soľ, strúhanka, práškový cukor

Na plnku potrebujeme:
200 g slivkového lekváru

Postup:
Cesto vypracujeme podľa návodu, ktorý nájdete tu, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenké placky a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trochu lekváru, preložíme a na okrajoch popritláčame prstom alebo vidličkou. Pripravené pirôžky vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Strúhnku preosejeme a opražíme na suchej panvici. Horúce pirôžky dáme na tanier a pred podávaním ich posypeme strúhankou, práškovým cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.

Ilustračné foto

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *