ReceptyŠaláty

Šopský šalát

Potrebujeme:
100 g tvrdého ovčieho syra, 6 zelených paprík, 4 paradajky, 2 lyžice oleja, 2 šalátové uhorky, 1 cibuľa, ocot, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ

Postup:
Papriku, paradajky a uhorky nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekanú cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme ocot, olej a dôkladne premiešame. Dáme na tanieriky, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ak papriky najprv opečiete, zbavíte ich šupky, aj jadier a potom ich nakrájate, šópsky šalát získa lepšiu chuť. Aj keď je tento krok u nás netradičný, určite ho vyskúšajte.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *