Lievance z kyslej smotany
Aj z tradičných pochúťok sa dajú vytvoriť netradičné, a to vďaka tajnej ingrediencii, ktorá v sladkých jedlách nezvykne byť štandartnou. Lievance s kyslou smotanou sú vhodné nielen na obed, ale aj na raňajky spolu s čerstvým ovocím alebo len jemne poliate medom.
Potrebujeme:
500 ml lahôdkovej kyslej smotany,
4 vajíčka,
300 g hladkej múky,
40 g cukru,
štipka soli,
trochu prášku do pečiva,
tuk.
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, soľ, hladkú múku, v ktorej sme rozmiešali trochu prášku do pečiva a vypracujeme hladké cesto podobné tomu na palacinky, no trochu hustejšie. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh ušľahaný zo 4 bielkov. Malé lievance smažíme na tuku.
Ilustračné foto: pixabay.com