PR články a tlačové správyRyby

Losos na pomarančoch

Ak ste sa nabažili svojich tradičných receptov, inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami.

(2 porcie, 30 minút)

Potrebujeme:

2 filety lososa
80 ml čerstvej pomarančovej šťavy
50 ml Karpatské KB škorica a klinček
2 PL sójovej omáčky
3 PL medu
1 pomaranč
maslo
soľ

Príloha:

250 g zemiakov
150 g tekvice Hokkaido
3 PL parmezánu
2 PL masla

Lososa si necháme zohriať na izbovú teplotu a filety osolíme.

Na panvici necháme roztápať maslo. Na miernom plameni pečieme pomaly lososa položeného kožou nadol. Keď sú lososové filety prepečené do troch štvrtín, obrátime ich a veľmi krátko opečieme z druhej strany. Obrátime znova kožou nadol a lososové filety presunieme na kraj panvice.

V miske si zmiešame pomarančovú šťavu, Karpatské KB škorica a klinček, med a sójovú omáčku a prilejeme k lososovi do panvice. Lososa oblievame a omáčku pomaly redukujeme.

Po cca jednej minúte lososa vyberieme na tanier a prikryjeme alobalom. Plameň zvýšime a omáčku zredukujeme. Omáčkou môžeme ešte potrieť lososa tesne pred podávaním.

Na prílohu si hokkaido a zemiaky nakrájame na drobné kocky. Varíme v osolenej vode do mäkka.

Scedíme a do misky so zeleninou pridáme maslo a parmezán. Miešame, pokiaľ sa neroztopia. Na záver vymiešame do kaše a podávame k lososovi.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *