Mandľová torta s vaječným likérom

Potrebujeme:

Korpus:
7 vajec,
180 g práškového cukru,
šťavu z polovice citróna,
1 ČL kôry z citróna,
200 g mletých mandlí,
160 g hladkej múky,
½ prášku do pečiva,

Krém:
280 g masla,
160 g práškového cukru,
1 vanilkový cukor,
4 PL vaječného likéru,

mandľové lupienky na posypanie.

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Pridáme citrónovú šťavu a kôru, mandle a múku s práškom do pečiva. Opatrne všetko vymiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme asi 50 minút pri teplote 160°C. Po upečení necháme korpus vychladnúť a neskôr ho prekrojíme na dve polovice. Pripravíme si krém. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme likér a všetko dobre premiešame. Túto zmes dáme medzi korpusy a taktiež ňou potrieme boky a vrch torty. Nakoniec tortu husto posypeme mandľami a dáme stuhnúť do chladničky.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *