ČlánkyMagazínNezaradenéRecepty

Palacinky s malinovým sirupom

Palacinky, dokonalé spojenie mlieka, vajíčka a cukru. Kto by ich nemiloval? Vynikajúce sú najmä ako dezert, no nik nepovedal, že si ich raz za čas nemôžete pripraviť ako hlavné jedlo. Sem- tam sa to za hriech predsa neráta 🙂 

Ak vám ešte zostali na záhrade nejaké maliny, alebo ich ponúka váš obľúbený predajca na trhu, uchmatnite si ich pár. K palacinkám budú ako lusk. Pripravili sme si pre vás recept na palacinky s malinovým sirupom. Sladkokyslý malinový sirup v kombinácií so sladkými palacinkovým cestom, to je hotové nebíčko v ústach. Už sa vám zbiehajú sliny? Poďme si palacinky spolu pripraviť 😉

palacinky

Ako na palacinky s malinovým sirupom? 

  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 ks vaselých vajíčok
  • 1 Pl vanilkového cukru 
  • štipka soli 

Na malinový sirup 

  • 150 g malín
  • 100 g ríbezlí
  • 5 Pl kryštálového cukru
  • 1 Čl citrónovej šťavy
  • 1 Čl vanilkového extraktu 
  • olej, maslo, práškový cukor  

* 1 hrnček = 250 ml

Ako na to: 

Najprv si pripravíme palacinky. V mlieku rozšľaháme vajíčka, pridáme múku, cukor a štipku soli. Vymiešame riedke cesto. Na panvici si rozpálime maslo s kvapkou oleja upečieme tenké palacinky. Z tejto dávky by nám malo vyjsť približne 10 palaciniek.

Ak máme palacinky hotové, pripravíme si sirup. Do hrnca si vložíme ovocie, pridáme citrónovú šťavu, cukor, vanilkový extrakt (ak nemáme, môžeme použiť vanilkový lusk, alebo vanilkový cukor) a asi 1 dcl vody. Privedieme k varu a necháme vrieť ešte aspoň 3 minúty, keď sa ríbezle s malinami začnú rozpadať, hrniec odstavíme. 

Palacinky preložíme na štvrtiny, alebo ich skrútime do rolky a polejeme sirupom a poprášime práškovým cukrom. Môžeme podávať aj s kopčekom zmrzliny alebo s čerstvou šľahačkou. Dobrú chuť. 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *