Dezerty a múčne jedláRecepty

Parížske srdiečka

Potrebujeme:

Cesto:
100 g Marcipánu Dr.Oetker,
50 g práškového cukru,
kôra a šťava z jedného citróna,
1 vajce,
100 g zmäknutého masla alebo margarínu,
100 g hladkej múky,
80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker,
Náplň:
3 PL višňového džemu,
1 PL rumu.

Postup:

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou (Ø 1 cm). Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie,  tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Upečené srdiečka necháme vychladnúť.Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.

????????????????????????????????????

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *