BravčovéMäsoRecepty

Pečené bravčové koleno

Potrebujeme:

1 bravčové koleno,
2 strúčiky cesnaku,
2 cibule,
1 PL bravčovej masti,
rascu,
soľ.

Postup:

Koleno umyjeme a dáme variť do hrnca s osolenou vodou spolu s cesnakom a jednou cibuľou (cca na hodinku). Keď bude polomäkké, vyberieme ho z vody, povrch narežeme pre lepšie prepečenie, dochutíme rascou a soľou a vložíme do vymasteného pekáča. Druhú cibuľu nakrájame na plátky, priložíme do pekáča a všetko pokvapkáme roztopenou masťou. Koleno podlejeme vodou, pekáč prikryjeme, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút pri teplote 200°C. Podľa potreby podlievame vodou a potierame šťavou. Pred dopečením koleno odkryjeme, aby bola koža chrumkavá.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *