Dezerty a múčne jedláRecepty

Pečené pirohy s orechami

Potrebujeme:

350 g hrubej múky,
1 vajce,
250 g masla,
soľ,
vlažnú vodu podľa potreby,
100 g mletých vlašských orechov,
50 g práškového cukru+na posypanie,
50 g masla,
strúhanku alebo mleté orechy na posypanie.

Postup:

Múku, žĺtok, zmäknuté maslo a štipku soli zmiešame, podľa potreby pridáme vlažnú vodu a vypracujeme cesto. Odložíme na hodinku do chladničky a zatiaľ pripravíme plnku. Bielok vyšľaháme na sneh, pridáme k nemu mleté orechy a cukor. Odstaté cesto rozvaľkáme na tenko a postupne vykrajujeme kolieska alebo režeme štvorčeky. Do stredov dávkujeme lyžicou plnku, cesto ohneme na polovicu, pritlačíme prstami, prípadne ešte aj vidličkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Podávame posypané strúhankou alebo mletými orechmi, cukrom a poliate roztopeným maslom.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *