Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Perníčky s rumovou polevou

 

Potrebujeme:

400 g hladkej múky,
160 g práškového cukru,
60 g masla,
120 g medu,
vajcia,
1
 ČL sódy bikarbóny,
1 kypriaci práčok do perníkov,
1 ČL medovníkového korenia,
kôra z citróna + trocha citrónovej šťavy,
Poleva:
práškový cukor,
rum (um).

Postup:

Zo surovín zmiesime cesto. Pokiaľ by bolo je príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky. Cesto necháme odstáť do druhého dňa v chladničke. Neskôr ho rozvaľkáme na hadíka a odkrajujeme rovnako veľké časti, ktoré potom vytvarujeme na guličky. Tie naukladáme na plech ďalej od seba a slabo sltačíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút. Upečené, ešte teplé perníčky namočíme do misky s rumom, následne do práškového cukru a znovu do rumu. Nakoniec ich necháme zaschnúť.

Tip: Perníčky môžete aj naplniť, ideálne slivkovým lekvárom.

Ilustračné foto: pixabay.com 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *