Pomarančový džús

Pomarančový džús možno zaradiť medzi obľúbené nápoje či už na raňajky, k obedu, na oslavy alebo iné udalosti. Táto tekutina príjemne osvieži a chutí ako dospelým, tak aj malým deťom. Najlacnejší, najzdravší a najčerstvejší spôsob získania pomarančového džúsu je vyrobiť ho doma. My vám k tomu ponúkame postup.

Potrebujeme:

1 pomaranč,

0,4 l zaváraných marhúľ so šťavou,

30 g kyseliny citrónovej,

100 g kryštálového cukru,

5 l prevarenej vody.

Postup:

Pomaranč dôkladne umyjeme, pokrájame na menšie kúsky aj spolu s marhuľami a dáme variť so šťavou z kompótu, cukrom a kyselinou citrónovou asi na jednu hodinu. Uvarené a ochladnuté ovocie dobre rozmixujeme a cez sitko vlejeme do vychladnutej prevarenej vody. Dobre premiešame a podľa potreby dochutíme.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *