Pórovo-zemiakový krém
Potrebujeme:
1 pór,
4-5 zemiakov,
asi 1,5 l slepačieho vývaru / bujónu,
olej,
mleté čierne korenie,
soľ.
Postup:
Pór nakrájame na tenké kolieska. V hrnci rozohrejeme trochu oleja, pridáme pór a dusíme ho cca 3 minúty na miernom ohni. Občas ho premiešame. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme ich k póru a dusíme ďalšie 3 min. Ak nemáme vývar, rozpustíme bujón v cca 1,5 l vriacej vody. Vývar prilejeme do hrnca, pridáme soľ, korenie a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom polievku necháme vychladnúť a rozmixujeme ju mixérom na jemný krém. Podávame s opečenou slaninkou alebo chlebovými kockami.
Tip: Pre zjemnenie môžete do polievky pridať smotanu.
Foto: pixabay.com