Rýchly hrnčekový koláč s ovocím

V nedeľu u nás býva zvykom, že musí byť niečo sladké napečené. Inak by to nebola plnohodnotná oddychová nedeľa a k poobednej káve nič nepadne lepšie, ako sladký múčnik. Tento ráz sme sa rozhodli pre rýchly hrnčekový koláč s ovocím, ktorý je na povrchu príjemne chrumkavý, nie je príliš presladený a ovocie mu dodáva takú skvelú osviežujúcu kyselkavú chuť.

Rýchly hrnčekový koláč má jednu skvelú výhodu. Všetky ingrediencie (ktorých len tak mimochodom nie je veľa) zmiešame dokopy, pridáme ovocie a spolu s pečením vám jeho príprava zaberie maximálne 40 minút. Koláč je výborný aj na raňajky či n desiatu. Tak čo, vyskúšate ho?

rýchly hrnčekový koláč

Na hrnčekový koláč s ovocím budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 hrnček oleja
  • 2 dcl mlieka
  • 1 veselé vajíčko
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • ovocie podľa chuti
  • * 1 hrnček = 300 ml

Ako na to:

Rýchly hrnčekový koláč je úplne jednoduchý. My sme doň použili mrazené bobuľové ovocie, ale môžete určite použiť aj čerstvé či dokonca zavárané podľa chuti. Prichystáme si hrnček s objemom 3 dcl a pripravíme si misku. Do misky pridáme 2 hrnčeky múky 3/4 hrnčeka práškového cukru, pol hrnčeka oleja, 2 dcl mlieka, vajíčko a prášok do pečiva. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame. Ako býva zvykom, do tohto koláčika som si nemohla nedovoliť nezamiešať niečo svoje. Aby to malo grády, nasekala som na kúsky mliečnu čokoládu a primiešala do cesta. Hotové cesto vylejeme do pripraveného plechu, ktorý si vystelieme papierom na pečenie. Na vrch poukladáme ovocie a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 až 25 minút. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom. Voilá, rýchly hrnčekový koláč je hotový, dobrú chuť!

rýchly hrnčekový koláč

Páčil sa vám tento recept na rýchly hrnčekový koláč s ovocím? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám koláč chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *