Šalát Coleslaw
Recept na obľúbený šalát, ktorý je výbornou prílohou k jedlám z mäsa. Šalát Coleslaw, kapustový šalát s majonézovou zálievkou.
Potrebujeme:
1 hlávku bielej kapusty,
1 červenú cibuľu,
1-2 mrkvy,
200 g majonézy,
100 g smotany na šľahanie,
2 PL cukru,
1 ČL citrónovej šťavy,
olivový olej,
soľ,
mleté čierne korenie.
Postup:
Kapustu a mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky, cibuľu na malé kocky. Mierne osolíme a chvíľu pozatláčame, aby sa šťavy prepojili. Pripravíme si zálievku. Smotanu trošku prešľaháme, pridáme majonézu a cukor. Zmes pridáme k zelenine, mierne okoreníme, premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Uložíme do chladničky a pred podávaním ešte raz premiešame.
Ilustračné foto: pixabay.com