ReceptyRybySlané pečivo

Závin s ryžou a tuniakom

Potrebujeme:

1 lístkové cesto,
1 vajce,
sezamové semienka na posypanie,
Plnka:
350 g uvarenej ryže,
150 g tuniaka v oleji,
4 póry,
2 lyžice oleja,
1 lyžička sušeného oregana,
mleté čierne korenie,
soľ

Postup:

Do ryže vmiešame rozdrobeného tuniaka, pridáme oregano a osolíme. Póry nakrájame na kolieska, na oleji opražíme, okoreníme a posolíme. Po vychládnuti ich pridáme do ryže. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty, naplníme vychladnutou plnkou, zavinieme, povrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami. Závin pečieme dozlatista 25 až 30 minút.

Ilustračná foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *