Šalát Coleslaw

Recept na obľúbený šalát, ktorý je výbornou prílohou k jedlám z mäsa. Šalát Coleslaw, kapustový šalát s majonézovou zálievkou.

Potrebujeme:

1 hlávku bielej kapusty,
1 červenú cibuľu,
1-2 mrkvy,
200 g majonézy,
100 g smotany na šľahanie,
2 PL cukru,
1 ČL citrónovej šťavy,
olivový olej,
soľ,
mleté čierne korenie.

Postup:

Kapustu a mrkvu nastrúhame na tenké rezančeky, cibuľu na malé kocky. Mierne osolíme a chvíľu pozatláčame, aby sa šťavy prepojili. Pripravíme si zálievku. Smotanu trošku prešľaháme, pridáme majonézu a cukor. Zmes pridáme k zelenine, mierne okoreníme, premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.  Uložíme do chladničky a pred podávaním ešte raz premiešame.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *