Dezerty a múčne jedláRecepty

Schwarzwald torta

Potrebujeme:

3 vajcia,
štipku soli,
100 g cukru,
100 g polohrubej múky,
20 g kakaa,
500 ml smotany na šľahanie,
stužovač na šľahačku,
1/2 lyžičky prášku do pečiva,
200 g višní (bez šťavy),
6 PL višňovej šťavy,
2 PL višňového džemu,
1 lyžička Zlatého klasu,
čokoládové hoblinky na ozdobenie.

Postup:

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom a po troške k nim vmiešavame múku s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka pridávame aj vyšľahané bielky. Tortovú formu vymastíme a vysypeme kakaom alebo múkou. Vlejeme do nej cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho prevrátime a rozrežeme na tri časti. Počas pečenia si pripravíme krém a višňovú náplň. V miske vyšľaháme šľahačku so stužovačom a trochou práškového cukru. Nasleduje višňová náplň. Na miernom plameni povaríme višne so šťavou, džemom a jednou lyžičkou Zlatého klasu. Varíme, kým šťava nezhustne. Spodný diel natrieme časťou šľahačky. Na ňu nalejeme polovicu vychladenej višňovej zmesi. Priložíme stredný diel, opäť natrieme časťou šľahačky a vylejeme zvyšok višní. Nakoniec priložíme posledný diel. Tortu po celom obvode potrieme zvyšným šľahačkovým krémom. Ozdobíme ju višňami a čokoládovými hoblinkami a dáme ju do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Ilustračná foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *