BravčovéMäsoRecepty

Segedínsky guláš z čerstvej kapusty

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa,
1 stredne veľkú kapustu,
2 PL masti,
1 cibuľu,
1,5 PL mletej červenej papriky,
1/2 lyžičky mletej rasce,
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
soľ,
2-3 PL octu,
1 smotanu na varenie,
1 PL hladkej múky.

Postup:

Do väčšieho hrnca dáme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme do sklovita. Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca. Premiešame a odkryté smažíme, kým sa pustená šťava z mäsa neodparí. Potom mäso osolíme, pridáme korenie, rascu a červenú papriku.Premiešame a zalejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Na hrniec dáme pokrievku a dusíme domäkka cca 45 minút. Medzitým si kapustu nakrájame na tenké pásiky a dáme ju variť väčšieho hrnca s osolenou vodou tak, aby akurát zakrývala kapustu. Keď je kapusta a zároveň i mäso mäkké, kapustu pridáme aj s vodou k mäsu. Premiešame, pridáme ocot podľa chuti a varíme ešte asi 10-15 minút. Nakoniec si vidličkou vymiešame smotanu s múkou a pomaly ju prilievame do gulášu.Guláš necháme prevrieť, potom ho vypneme a podávame s knedľou.

Foto: autor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *