CestovinyOvocieRecepty

Široké rezance s citrónovou omáčkou

Na 4 porcie potrebujeme:

1 citrón

6 pl olivového oleja

2 pl múky

250 ml mlieka

250 ml zeleninového vývaru

125 ml smotany na šľahanie

400 g širokých rezancov

2 žĺtky

Na dochutenie: soľ, čierne korenie, 4-6 lístkov šalvie

Postup:

Citrón umyjeme a kôru okrájame pomocou škrabky alebo noža na tenké prúžky. Šťavu z citróna vytlačíme do mištičky.

Na oleji speníme múku, pridáme do nej mlieko, zeleninový vývar, šalviu, 4 lyžice citrónovej šťavy a približne polovicu citrónovej kôry. Za stáleho miešania varíme cca 10 minút.

Rezance si uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať.

Omáčku odstavíme z ohňa, zmiešame smotanu so žĺtkami a pridáme ju do omáčky. Ochutíme soľou a korením.

Omáčku zmiešame s rezancami a podávame ozdobené citrónovou kôrou.

Ilustračné foto: pixabay.com

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *