Dezerty a múčne jedláRecepty

Škoricová torta

Potrebujeme:

100 g práškového cukru,
50 g polohrubej múky,
50 g maizeny,
10 g mletej škorice,
4 vajcia,
2 žĺtky,
Plnka:
130 g práškového cukru,
130 g masla,
3 lyžice rumu,
trocha škorice,
čokoláda na posypanie,
ovocie podľa chuti,
Bielkový sneh:
60 g práškového cukru,
2 bielky.

Postup:

Najprv si vyšľaháme cukor, žĺtky a celé vajcia dohusta, pridáme škoricu, múku, maizenu a všetko spolu dôkladne premiešame. Cesto následne vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly upečieme. Po upečení, necháme tortu vychladiť, prekrojíme ju, pokvapkáme rumom a naplníme plnkou. Plnku si pripravíme tak, že cukor, maslo a škoricu dôkladne vymiešame, pridáme rum a premiešame. Povrch torty taktiež potrieme plnkou, posypeme postrúhanou čokoládou, ozdobíme ovocím, poprípade snehom z bielkov. Na bielkový sneh si do tuhého snehu ušľahaného z bielkov pridáme cukor a šľaháme, kým nám nevznikne sneh, ktorý netečie.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *