Dezerty a múčne jedláPR články a tlačové správyRecepty

Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou

Počet kusov: 9
Doba prípravy: asi 35 min.
Doba pečenia: asi 10 minút roláda
asi 10 minút mrvenička

Prísady:

Na cesto:
4 vajcia
60 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
50 g hladkej múky

Na náplň:
8 olúpaných jabĺk
20 g cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

Na posypanie a poliatie:
50 g cukru
50 g masla
80 g hladkej múky
1 balíček Pudingu Originál s vanilkovo-smotanovou príchuťou Dr.Oetker
500 ml mlieka
40 g cukru

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
formičky na vykrajovanie asi 9 cm

Príprava:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút pri 180°C.
2. Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.
3. Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút pri 180°C do chrumkava.
4. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska.
5. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *