Sladká maškrta z ovsených vločiek

Ak hľadáte svieži koláč, ktorý bude chutiť celej rodine aj kolegom v práci, máme pre vás skvelý recept. Dostali sme sa k nemu len vďaka našej kolegyni Lenke, ktorá nás ním jedno pracovné poobedie prekvapila.

Potrebujeme:

na korpus:

500 g ovsených vločiek

2 lyžice kokosového oleja

na krém:

250 g mascarpone

1 jemný tvaroh

1 biely jogurt

štipku kokosového mlieka

med na osladenie podľa chuti

na dozdobenie čučoriedky, sekané mandle alebo podľa domácich zásob

Postup:

Ovsené vločky si rozmixujeme mixérom na múčku, ktorú zmiešanie s kokosovým olejom. Vznikne cestová hmota, ktorou vystelieme dno plechu alebo inej formy na pečenie. Cesto musí zakrývať celé dno a musí byť rovnomerné.

Potom si zmiešamie všetky biele ingrediencie spolu s medom, ktorý pridávame, kým nám krém nebude dostatočne sladký. Nalejeme ho na cesto z ovsených vločiek, zarovnáme a vrch koláča dozdobíme podľa našich možností.

Koláč dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín a potom ho už môžeme jesť.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *