Sladké a hruškové
Sezóna hrušiek je tu a s ňou skvelá príležitosť na prípravu rozličných dobrôt. Ak ste sa nabažili svojich tradičných receptov, inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami. Sladkému pokušeniu odolá zrejme málokto.
Čokoládové truffles
Ingrediencie
300 g horkej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
50 ml Karpatského KB Hruška
50 g masla
kakao alebo kokos na obalenie
POSTUP
Horkú čokoládu si nalámeme do misky.
Smotanu s maslom necháme zahrievať a počkáme, pokiaľ sa maslo úplne nerozpustí. Dávame pozor, aby sa smotana nezačala variť. Pridáme Karpatské KB Hruška.
Horúcu zmes nalejeme na čokoládu a miešame, kým sa celá čokoláda nerozpustí a nevznikne nám hladká čokoládová ganache. Počkáme, pokiaľ ganache vychladne a následne zmes premiestnime na noc do chladničky.
Ďaľší deň zo zmesi vytvarujeme guličky, ktoré následne obaľujeme v kakau alebo v kokose.
Čokoládové cupcakes s hruškovým krémom
Cesto
150 g hladkej múky
200 g krupicového cukru
65 g kakaa
1 ČL perníkového prášku do pečenia
½ ČL sódy bikarbóny
1 vajíčko
120 ml rastlinného oleja
120 ml horúcej vody
90 g kyslej smotany
30 ml mlieka
30 ml Karpatského KB Hruška
2 hrušky
Krém
250 g mascarpone
250 g smotany na šľahanie
3 PL hruškového pyré (detská výživa)
POSTUP
Na cesto si v jednej miske zmiešame hladkú múku, cukor, kakao, prášok do pečenia a sódu bikarbónu.
V druhej miske si zmiešame vajíčko, smotanu, mlieko, Karpatské KB Hruška a olej.
Do vajíčkovej zmesi postupne zamiešame múčnu zmes. Na záver pridáme horúcu vodu a premiešame.
Hrušky si nakrájame a zamiešame do cesta.
Cesto rozdelíme do košíčkov, ktoré vložíme do muffinovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Cupcakes necháme vychladnúť a zdobíme krémom. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone, smotany na šľahanie a hruškového pyré do tuha.
Na záver môžeme cupcakes poliať javorovým sirupom a posypať orechmi.