Sladké a hruškové

Sezóna hrušiek je tu a s ňou skvelá príležitosť na prípravu rozličných dobrôt. Ak ste sa nabažili svojich tradičných receptov, inšpirujte sa nasledujúcimi riadkami. Sladkému pokušeniu odolá zrejme málokto.

Čokoládové truffles

trufflesIngrediencie

300 g horkej čokolády

200 ml smotany na šľahanie

50 ml Karpatského KB Hruška

50 g masla

kakao alebo kokos na obalenie

 

 

POSTUP

Horkú čokoládu si nalámeme do misky.

Smotanu s maslom necháme zahrievať a počkáme, pokiaľ sa maslo úplne nerozpustí. Dávame pozor, aby sa smotana nezačala variť. Pridáme Karpatské KB Hruška.

Horúcu zmes nalejeme na čokoládu a miešame, kým sa celá čokoláda nerozpustí a nevznikne nám hladká čokoládová ganache. Počkáme, pokiaľ ganache vychladne a následne zmes premiestnime na noc do chladničky.

Ďaľší deň zo zmesi vytvarujeme guličky, ktoré následne obaľujeme v kakau alebo v kokose.

 

Čokoládové cupcakes s hruškovým krémom

cupcakesCesto

150 g hladkej múky

200 g krupicového cukru

65 g kakaa

1 ČL perníkového prášku do pečenia

½ ČL sódy bikarbóny

1 vajíčko

120 ml rastlinného oleja

120 ml horúcej vody

90 g kyslej smotany

30 ml mlieka

30 ml Karpatského KB Hruška

2 hrušky

Krém

250 g mascarpone

250 g smotany na šľahanie

3 PL hruškového pyré (detská výživa)

 

POSTUP

Na cesto si v jednej miske zmiešame hladkú múku, cukor, kakao, prášok do pečenia a sódu bikarbónu.

V druhej miske si zmiešame vajíčko, smotanu, mlieko, Karpatské KB Hruška a olej.

Do vajíčkovej zmesi postupne zamiešame múčnu zmes. Na záver pridáme horúcu vodu a premiešame.

Hrušky si nakrájame a zamiešame do cesta.

Cesto rozdelíme do košíčkov, ktoré vložíme do muffinovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

Cupcakes necháme vychladnúť a zdobíme krémom. Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone, smotany na šľahanie a hruškového pyré do tuha.

Na záver môžeme cupcakes poliať javorovým sirupom a posypať orechmi.

Prečítajte si aj: