BravčovéMäsoRecepty

Šťavnatá mäsová plnka

Potrebujeme: 

1/2 kg mletého bravčového bôčiku,
1/2 kg mletého bravčového pliecka,
3 rožky,
13 vajec,
2 strúčiky cesnaku,
2 dl mlieka,
petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ,
masť a strúhanka.

Postup:

Rožky nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Potom ich pridáme k pomletému mäsu. Premiešame a pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a čiernym korením. Pekáč vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Vylejeme doňho riedku zmes a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme aspoň hodinku. Hotovú a ešte teplú plnku vyklopíme z pekáča a môžeme ju slabo zaťažiť.

Foto: autor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *