ReceptySlané pečivo

Šunkové rožky

Potrebujeme:
360 g hladkej múky, 180 g masla, 6 lyžíc bieleho vína, 3 žĺtky, soľ, bielko na potretie

Na plnku potrebujeme:
200 g šunky, 50 g tvrdého syra, 3 lyžice sladkej smotany

Postup:
Múku so soľou si preosejeme, pridáme maslo, žĺtky, biele víno a zamiesime cesto, ktoré vypracujeme a necháme odpočívať hodinu v chladnej miestnosti. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrojíme štvorce, ktoré následne prekrojíme ešte na polovicu. Následne si pripravíme plnku tak, že nakrájame šunku aj syr a všetko spolu zmiešame so smotanou. Na trojuholníky poukladáme trochu plnky a zrolujeme tak, aby nám vznikli rožky. Hotové rožky poukladáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich bielkom a pečieme do zlatista.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *