Dezerty a múčne jedláRecepty

Torta Panama

Potrebujeme:
100 g práškového cukru, 100 g čokolády, 100 g mandlí, 5 vajec, marhuľový džem, tuk na potretie a strúhanku na vysypanie formy

Na krém potrebujeme:
125 g masla, 60 g práškového cukru, 50 g čokolády, 1 lyžica rumu

Na polevu potrebujeme:
130 g práškového cukru, 2 lyžice silnej čiernej kávy, 1 lyžička rumu

postup:
najprv si dopenista vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme nastrúhanú čokoládu. Jemne primiešame tuhý sneh a nastrúhané mandle. Cesto dáme do vymastenej a strúhankou vymastenej formy a pečieme 40 minút v mierne vyhriatej rúre. Pripravíme si krém tak, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a ohriatou čokoládou a potom po častiach primiešavame aj rum. Korpus po upečení necháme vychladnúť a potom ho dvakrát rozrežeme. Prvý plát natrieme džemom, druhý krémom a spojíme. Cukor zmiešame s horúcou kávou, rumom a miešame, kým nám nevznikne hladká hmota. Povrch potrieme polevou a dozdobíme rôznymi čokoládovými ozdobami. Ako polevu môžete použiť aj klasickú čokoládu.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *