ČlánkyMagazínTrojka z kuchyne

Tri otázky z kuchyne Lucky Wagnerovej

Máte radi zdravé a jednoduché recepty? Tak možno poznáte aj Lucku Wagnerovú z Fitrecepty, ktorá napísala aj viacero kníh. Rozhodli sme sa jej položiť naše 3 otázky z kuchyne.

1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?

Čo u mňa doma nesmie nikdy chýbať, sú ovsené vločky. Sú skvelým zdrojom vlákniny a B vitamínov, a tiež sú veľmi všetstranné – hodia sa ako do sladkých, tak i do slaných receptov. Či už ich používam do raňajkových kaší, na pečenie, do lievancov, ale tiež na výrobu slaných jedál, fašírok, na zahusťovanie. Po jemnom pomletí poslúžia skvele ako ovsená múka. Odporúčam si z nich pripraviť túto pizzu – všetci si ju pochvaľujú.

2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?

Najobľúbenejšia pomôcka v kuchyni pre mňa bude asi špiralizér. Dajú sa s jeho pomocou jednoducho vyrobiť „špagety“ či rezance zo zeleniny. Najlepšia je na to cuketa či mrkva. Rezance potom môžeme tepelne upraviť (prípadne ich servírovať aj surové) a poliať obľúbenou omáčkou či mäsom. Dajú sa z nich vyrobiť rôzne chutné diétne a nízkosacharidové jedlá. Odporúčam skúsiť napríklad tento recept na cuketovú rezance s kuracím mäsom a parmezánom.

3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?

Takýchto jedál či surovín je viac a ťahá sa to s nimi od detstva až doteraz. Medzi moje top 3 najmenej obľúbené patrí lečo, kôpor a huspenina. K týmto sa, žiaľ, nemôžem ani priblížiť – uvidíme, či sa to časom zmení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *