Dezerty a múčne jedláRecepty

Veľkonočný baranček

Potrebujeme:
300g polohrubej múky,
200g krupicového cukru,
200 ml mlieka, 120g masla,
4 vajcia,
1 vanilínový cukor,
1 lyžička kypriaceho prášku,
1 lyžica kakaa,
maslo na potretie formy,
hrubá múka na vysypanie formy,
práškový cukor na posypanie, mandle alebo hrozienka na ozdobenie

Postup: Maslo po zmäknutí vymiešame s vanilínovým, krupicovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme vlažné mlieko a polovicu preosiatej múky. Zvyšnú múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov zľahka primiešame do cesta. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme približne 30 minút. Po upečení barančeka vyklopíme, pocukrujeme, namiesto očí dáme hrozienka alebo mandle a okolo krku uviažeme červenú mašľu. Takto prichystaný sladučký baranček môže zdobiť okno, či veľkonočný stôl.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *