Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Zázvorníky

Potrebujeme:

150 g hrubej múky, 120 g práškového cukru, 30 g strúhaného zázvoru, 1 vajce, 1 žĺtok, trocha amónia (cukrárske droždie)

Postup:

Najprv si na jemno postrúhame zázvor. Pridáme k nemu práškový cukor, celé vajce, žĺtok a miešame do zhustnutia. Pridáme amónium, premiešame a nakoniec prisypeme múku a vypracujeme cesto. Na doske posypanej múkou cesto vyvaľkáme, formičkami povykrajujeme ľubovoľné tvary, poukladáme na vopred vymastený plech a necháme 3 hodiny odstáť. Potom v mierne teplej rúre zázvorníky upečieme. Čerstvé zázvorníky sú tvrdé, no po niekoľkých dňoch zmäknú.

Ilustračné foto: sxc.hu

2 thoughts on “Zázvorníky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *