Zeleninová polievka so syrovými knedlíčkami

Potrebujeme:

1 menšiu cibuľu,
50 g zeleru,
100 g mrkvy,
50 g hladkej múky,
1 l vývaru alebo 1,5 kocky zeleninového bujónu,
120 g čerstvého syra,
1 vajce,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
petržlenovú vňať,
strúhanku.

Postup:

V hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezančeky nastrúhaný zeler a na kolieska nakrájanú mrkvu. Posypeme to hladkou múkou, krátko opražíme a zalejeme asi litrom vývaru (resp. pridáme bujón a vodu). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a varíme na miernom ohni. Čerstvý syr  roztlačíme alebo postrúhame najemno do misky, pridáme vajce, soľ, trochu nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate a dôkladne premiešame. Ak je zmes riedka, zahustíme ju jemnou strúhankou. Zo zmesi vyformujeme malé knedlíčky a postupne ich kladieme do polievky. Varíme 4-5 minút a polievku vypneme.

Ilustračná foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *