Dezerty a múčne jedláRecepty

Frangipane tart s hruškami

Doba prípravy: asi 25 minút
Prísady:
Na cesto:
1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g),
Na náplň:
150 g Marcipánu Dr.Oetker,
2 vajcia,
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker,
2 PL rumu,
štipka soli,
kôra z jedného chemicky neošetreného citróna,
3 zrelé hrušky,
Na potretie:
3 zarovnané PL marhuľového džemu,
Ešte potrebujeme:
koláčovú formu (Ø 28 cm),
váľok,
štetec alebo pierko.

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
  2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 3
    Doba pečenia: asi 35 minút
    3. Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *