Fašírky bez strúhanky
Pripravte si tradičné fašírky z mletého mäsa bez použitia strúhanky.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa (bravčové/hovädzie),
1 vajíčko,
1 cibuľu,
čerstvú petržlenovú vňať,
polohrubú múku,
olej,
soľ,
čierne mleté korenie.
Postup:
Na panvici zohrejeme olej, na ktorom podusíme cibuľku domäkka. Medzitým si vo väčšej miske zmiešame mleté mäso s vajíčkom, soľou, mletým čiernym korením a podusenou cibuľkou. Do zmesi môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Túto mäsovú hmotu zmiešame a začneme tvarovať fašírky. Tie si pred vyprážaním na oleji ešte obalíme v polohrubej múke. Takto pripravené pečieme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi nakyslo.
ilustračné foto: pixabay.com