Nadýchaná kakaová pena
Nenáročný recept pre šikovné gazdinky.
Potrebujeme:
6 vajec
100 g práškového cukru
25 g čokolády na varenie
50 g kvalitného kakaa
10 g želatíny
300 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Oddelíme vaječné žĺtka od bielok.
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka zmiešame s práškovým cukrom.
Rozpustíme čokoládu na varenie.
Pripravíme si želatínu podľa návodu.
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
Do žĺtkov postupne za stáleho miešania pridáme všetky pripravené ingrediencie – čokoládu, kakao, želatínu, šľahačku a nakoniec sneh z bielkov. Výsledkom by mala byť nadýchaná pena, ktorú necháme stuhnúť v chladničke.
Podávame vo vysokých pohároch ozdobené napríklad ovocím a šľahačkou.
Ilustračná fotografia: pixabay.com