Dezerty a múčne jedláRecepty

Nadýchaná kakaová pena

Nenáročný recept pre šikovné gazdinky.

Potrebujeme:

6 vajec

100 g práškového cukru

25 g čokolády na varenie

50 g kvalitného kakaa

10 g želatíny

300 ml šľahačkovej smotany

Postup:

Oddelíme vaječné žĺtka od bielok.

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka zmiešame s práškovým cukrom.

Rozpustíme čokoládu na varenie.

Pripravíme si želatínu podľa návodu.

Vyšľaháme šľahačkovú smotanu.

Do žĺtkov postupne za stáleho miešania pridáme všetky pripravené ingrediencie – čokoládu, kakao, želatínu, šľahačku a nakoniec sneh z bielkov. Výsledkom by mala byť nadýchaná pena, ktorú necháme stuhnúť v chladničke.

Podávame vo vysokých pohároch ozdobené napríklad ovocím a šľahačkou.

Ilustračná fotografia: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *