Plnené pečené zemiaky s tuniakom a čedarom
Určite ste už nejeden krát zažili situáciu, keď ste potrebovali uvariť sýte jedlo. Je to náš každodenný údel, ktorý môžete brať aj z pozitivnej strany. Vyskúšali ste už pripraviť plnené pečené zemiaky?
V kuchyni sa kreativite medze nekladú, práve preto si môžete raz za čas uletieť a pripraviť niečo, s čím sa trošku vyhráte. Recept na plnené pečené zemiaky je síce trošku náročnejší na čas a trpezlivosť, no za skúšku určite stojí. Takúto pochúťku jednoducho musíte vyskúšať vo svojej kuchyni aspoň raz.
Na pečený zemiak s tuniakom a čedarom budeme potrebovať:
- 4 ks veľkých zamiakov
- 250 g tuniaka v konzerve
- 2 Pl horčice
- 250 g strúhaného syra čedar
- 1 zväzok jarnej cibuľky (možno použiť aj obyčajnú cibuľku)
- mleté čierne korenie
- soľ
Ako na to:
Predhrejeme si rúru na 180°C. Zemiaky si najprv očistíme kefkou na zeleninu a dáme variť do osolenej vody približne na 20 minút (podľa veľkosti). Uvarené a vychladnuté zemiaky prekrojíme na polovice a z každej vydlabeme vnútro. Kúsky vydlabaných zemiakov následne vo väčšej miske zmiešame so scedeným tuniakom, horčicou, polovicou strúhaného čedaru, cibuľkou, korením a štipkou soli. Kto má rád mäso, môže si do zmesi primiešať trošku slaninky či klobásky. Zmes bude vďaka masti zo slaninky jemnejšia.
Zmesou naplníme vydlabané polovice zemiakov a posypeme zvyšným nastrúhaným čedarom. Zemiaky pečieme v rúre približne 20 minút, kým pečené zemiaky nechytia krásnu zlatistú farbu. Plnené pečené zemiaky môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou. Plnené zemiaky podávame ešte teplé, dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.