HovädzieMäsoRecepty

Hovädzie závitky-španielske vtáčiky

Potrebujeme:

400 g hovädzieho stehna (4 rezne),
150 g kyslých uhoriek,
60 g údenej slaniny,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
1 vajce,
1 lyžica hladkej múky,
soľ,
mleté čierne korenie.

Postup:

Rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme, na každý poukladáme štvrtinu natvrdo uvareného vajca, prúžky uhorky a slaniny, mäso stočíme, previažeme niťou a opečieme na oleji. Pridáme postrúhanú cibuľu, spolu popražíme, podlejeme vodou a necháme dusiť. Udusené závitky zbavíme nite, šťavu zahustíme múkou a povaríme. Podávať môžeme so zemiakmi alebo s ryžou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *