Dezerty a múčne jedláReceptyTop

Babičkin slivkový koláč

Potrebujeme:

Na mrveničku:
200 g hladkej múky
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na cesto:
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
4 vajcia
100 g hladkej múky
50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna

Na náplň:
500 g polotučného tvarohu
50 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
šťava z polovice citróna
100 ml mlieka
1 kg sliviek
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

Na ozdobenie:
1 zarovnaná polievková lyžica práškového cukru

Postup:

1. Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín.
2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 40 minút

4. Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Babickin-slivkovy-kolac-600x799

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *